Veiligheidscoördinatie

Ligt u wakker van de veiligheid op uw tijdelijke of mobiele bouwplaats? Vertrouw dan op EMGE Consulting. Als gediplomeerd veiligheidscoördinator zijn we de geschikte partner voor de veiligheidscoördinatie bij het ontwerp en de verwezenlijking van uw bouwwerk.

Veiligheidscoördinator tijdens ontwerp en uitvoering

De wetgeving 'Veiligheidscoördinatie voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen' heeft als doel om de veiligheid, gezondheid en het welzijn te garanderen op werven waar werken worden uitgevoerd door verschillende aannemers. EMGE Consulting zorgt ervoor dat uw bouwprojecten aan deze wettelijke verplichting voldoet. Dit doen we op twee manieren:

  • Veiligheidscoördinatie Ontwerp: integratie van alle veiligheids- en gezondheidsaspecten in het ontwerp en tijdens de planning van de werken
  • Veiligheidscoördinatie Verwezenlijking: coördinatie tussen de verschillende aannemers die gelijktijdig en/of achtereenvolgend werken uitvoeren op dezelfde bouwplaats

Een gediplomeerd veiligheidscoördinator nodig voor of tijdens de werken? Contacteer EMGE Consulting.

Veiligheidscoördinatie = administratie + communicatie

Om een echt preventiebeleid te kunnen voeren, moeten de maatregelen die elk van de betrokken partijen bij een bouwwerf neemt, gecoördineerd worden. En dat is de taak van de veiligheidscoördinator. Hiervoor gebruiken we een aantal administratieve en communicatieve tools:

  • Veiligheids- en Gezondheidsplan: Dit document bevat een risicoanalyse met duidelijke doelstellingen en de gepaste preventiemaatregelen en technische hulpmiddelen.
  • Coördinatiedagboek: In dit document houden we de gegevens en nota’s bij aangaande de coördinatie en de gebeurtenissen op de werf.
  • Postinterventiedossier: Dit document bevat de zaken waarmee bij latere werkzaamheden moet worden rekening gehouden.